بزرگ مرد تاريخ

 
 
لوگوي دوستان
گنجينه احاديث

جستجو گر گوگل

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 21
بازدید هفته : 26
بازدید ماه : 282
بازدید کل : 5777
تعداد مطالب : 69
تعداد نظرات : 96
تعداد آنلاین : 1



مجموعه فرهنگی مذهبی علمدار شوشتر>

آشنایی اجمالی با طرح صالحین

اشاره:

شجره طیبه صالحین "اصطلاحی است که چندی پیش از سوی سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین به طرح صالحین اطلاق شد و اکنون همه رده های مقاومت بسیح ظهور طرح صالحین را شجره ی طیبه ای می دانند که امید است زمینه ساز تعجیل در فرج منجی عالم بشریت امام عصر(عج) گردد.

و مگر نه این است که منتظران مصلح باید خود صالح باشند پس اکنون در این عرصه جهاد فرهنگی عاجزانه به پیشگاه حضرت حق دست تضرع بلند می کنیم و از درگاه رئوفش طلب می کنیم که: اللهم برحمتک فی الصالحین فأدخلنا .

 

 

پیشینه ی پیدایش طرح صالحین

طرح صالحین یک طرح تربیتی انسان مدار و مربی محور است که با هدف تغییر رویکرد فعالان فرهنگی جبهه انقلاب از انجام برنامه های صرفا تبلیغی و فرهنگی تربیتی اثرگذار طراحی و اجرا می گردد. هدف اجرای طرح صالیح تربیت انسان مکتبی، مومن و انقلابی است. طرح صالحین علاوه برآنکه ضرورت اصلی امروز انقلاب اسلامی می باشد بصورت مبنایی نیز برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری است.

بعنوان مثال باید آنچنان خود را بسازید که مثل شمعی پروانه ها را به دور خود جمع کنید، و یا در جای دیگر می فرمایند بسیجی می تواند محور باشد، انسان هایی را به خود جذب کند، بیست نفر را دور خود جمع می کنند ما بعنوان سرباز ولایت حق نداریم به غیر از تحقق فرمان ایشان به چیز دیگری فکر کنیم چرا که به یقین می دانیم: هر چه آن خسرو کند شیرین بود .

نکته دیگر حایز اهمیت اساسی در فرمایشات مقام عظمای ولایت آن است که ایشان ویژگی های افرادی که باید در جمع حلقه های تربیتی طرح صالحین تربیت بشوند را نیز بیان کرده اند آنجا که می فرمایند:

انسان برجسته در میدان رزم، دارای بنیه فرهنگی، خود جوش در عرصه سیاست، توانا در تبلیغ دین، باید اینگونه افراد درست کنید.

البته شاید بعضی از مباحث بالا مثل اینکه گفته می شود (طرح صالحین یک طرح تربیتی انسان مدار و مربی محور است) یک تعریف کلی باشد اما ابتدا لازم بود به یک تعریف مشترک از موضوع دست یابیم و سپس شکل کار را تشریح نماییم.
بعنوان مثال وقتی مقام معظم رهبری می فرمایند باید در بسیج افرادی تربیت شوند که برجسته در میدان رزم می باشند و یا بقیه قوی فرهنگی دارند، در عرصه سیاست خود جوش و در تبلیغ دین خدا توانا باشند معنای این حرف آن است که ما خودمان باید در این زمینه ها حرفی برای گفتن داشته باشیم تا بتوانیم اینگونه افرادی تربیت کنیم حال سوال اینجاست که آیا براستی ما اینطوری هستم؟ یعنی در تبلیغ دین تواناییم، در میدان رزم که الان خط مقدمش جنگ نرم است برجسته ایم اگر اینطور نیست پس کوتاهی کرده ایم و طرح صالحین در صدد است بگوید یک تجربه موفق از تربیت اینگونه افراد طی 20 سال پس از پایان جنگ در شهر اهواز مرکز استان خوزستان در فضای مساجد صورت پذیرفته است که چون مسئولان امر از نزدیک خروجی های کار را دیده اند و به درستی آن یقین پیدا کرده اند آن را ماموریت اصلی بسیج قرار داده اند. حال اگر کسی این مطلب را قبول ندارد با استدلال بیاید رد کند می پذیریم اما اگر کسی حرفی برای گفتن ندارد، راهکار بهتری پیشنهاد نمی کند و بر اساس سلیقه فردی خود، اولویت دیگری غیر از این برای خود قائل می شود باید در رفتارش تجدید نظر کند.

اگر روی ریل درست قرار ندارید بعد از این روی ریل درست قرار بگیرید، اگر به کارهای کلیشه ای و تکراری کم اثر عادت کرده اید بیایید و امروز راه های درست یارگیری برای انقلاب (جذب) حفظ و نگهداری نیروها در زیر خیمه انقلاب (تثبیت) و کادر سازی و شکوفایی استعدادهای جوانان و نوجوانان (رشد) را فرا بگیرید و به آن عمل کنید.

به عبارت بهتر اگر پایگاه های ما به درست بودن فرآیند جذب، تثبیت و رشد و سازماندهی نیروها یقین پیدا کنند رونق خواهند گرفت و طرح صالحین همین مسئله را به ما پیشنهاد می دهد.

چگونگی برنامه ریزی جذب ، تثبیت و رشد درست در واحد مقاومت

برخی مومنان زرنگ صدر اسلام که خدمت یک امام معصوم(ع) می رفتند و مثلا می گفتند ما را نصیحتمان کنید که مابرویم بهشت.

ابتدا تغییر رویکردهای غیر تربیتی یعنی مهم است و مهم است که بپذیریم دفاع از ارزش ها برای مقابله با جنگ نرم، سرباز فرهنگی می خواهد در شرایط فعلی، مهم این است که دغدغه کار فرهنگی پیدا کنیم، برای خود رسالت مربی گری قایل شویم آنوقت هم به فکر تربیت خودمان هستیم، هم اطرافیان و بستگانمان و هم دوستان و هم کلاسی هایمان.

آنموقع دیگر نگران نباشید که راه درست کدام است و چطور می توان آن را پیمود چون وقتی شما در مسیر درست قرار بگیرید مصداق این مصرع شعر خواهید شد که: خود راه بگوید که چون باید رفت بعد از آن دیگر اتوماتیک وار تشنه یادگیری مسایل تربیتی خواهید شد.

هر چه بینی دلت همان خواهد                    هرچه خواهد دلت همان بینی

هر حال اگر قرار باشد انسان هزار کیلومتر راه را هم طی کند اول باید با قدم اول شروع کند و این قدم اول را هم حتما باید درست بردارد. شما در طرح صالحین هم در این رابطه باید خود را موظف بدانید که افراد و پایگاه ها را ترغیب کند بعنوان یک وظیفه شرعی، انقلابی و دینی، در وهله نخست همین قدم اول را بردارند و مهمتر اینکه آ نرا درست بردارند.

شما برای تربیت خودتان موظف اید مسیر روش های تربیت اسلامی را بشناسید و خیر، برای آنه بقول معروف هر کسی را بهر کاری ساختند و بعضی از ماها اصلا بدرد مربی گری نمی خوریم، سال ها زمان می برد که فوت و فن کار را یاد بگیریم اما بهر حال اکنون که دشمن با ترفند جنگ نرم، باورها و اعتقادات جوانان را هدف گرفته و در مسیر باطل خودش آدم تربیت می کند پس ما هم باید مردانه جلویش بایستیم چطور اگر از این پس به کلیه پایگاه های بسیج اعلام کنند که دشمن بعد از این تنها از راه های دریایی به ایران حمله خواهد کرد و یا اینکه تنها خاک ایران را بمباران شیمیایی خواهد کرد ما همه نیروهایمان را موظف می کنیم و قبل از همه خودمان می رویم قایق رانی یاد می گیرید، در دوره های غواصی شرکت می کنیم وسراغ اساتید (ش. م. ر) می رویم و با جنگ نوین آشنا می شویم.

حال که شرایط فتنه بعد از انتخابات، تهدید های نرم دشمن و از همه مهمتر رهنمود های حضرت آقا به ما تکلیف می کند که برای مقابله با جنگ نرم به سلاج مربی گری اسلامی مجهز شویم چرا کلی صغری کبری به هم ببافیم که نمی شود، نمی توانیم و یا کارهای زیاد دیگری داریم که از این مهمتر است.

طرح صالحین در واقع همان حلقه های تربیتی مساجد صدر اسلام بویژه مسجدالنبی است این طرح به این صورت است که پس از این در تمام پایگاه های بسیج، چه محلات، چه دانشگاه ها، چه مدارس و دبیرستان ها و چه اقشار و اصناف هرجا گروه های انسانی در جمعیت های ده، پانزده تا بیست و پنج نفری دور هم جمع می شوند محور اصلی تجمعشان عضویت در حلقه های تربیتی صالحین باشد. البته ویژگی اصلی حلقه های تربیتی طرح صالحین آن است که این افراد باید هم سطح، هم سن و هم دل باشند.

از دیگر نکات تربیتی فنی مرتبط با تشکیل حلقه های تربیتی طرح صالحین است و این حلقه ها مربی محورند و باید توجه داشت که مربی کارش با مدرس، مبلغ و سخنران متفاوت است.

مربی به دنبال پرورش است نه تعلیم و هر چند حلقه های تربیتی معارف دینی، احکام، اخلاق و عقاید گفته می شود اما این مطالب تنها با هدف افزایش دانش دینی افراد بیان نمی شود بلکه مربی در حلقه های صالحین آگاهی دینی افراد را بالا می برد تا در او گرایش دینی شکل گیرد و بر این اساس رفتارش تغییر کند. علاوه بر این حلقه های تربیتی صالحین بهتر است قبل یا بعد از نماز مغرب و عشاء در شبستان مسجد و متصل به نماز جماعت شکل بگیرد تا در جریان کار مومن نمازگزار و جوان و نوجوان مسجدی تربیت شود.

ثمرات و دستاورد های طرح صالحین

حلقه های صالحین از یک منظر تقریبا چیزی شبیه به گروه های دوستی و اخوت مومنین در صدر اسلام است که دلهای جوانان و نوجوانان انقلابی را به هم نزدیک می کند چرا که در واقع: انما المومنون اخوه و به تعبیر شاعر:

جان گرگان و سگان از هم جداست                         متحد جان های شیران خداست

براین اساس برقراری ارتباط عاطفی در این حلقه ها اولویت اصلی کار مربی می باشد زیرا آنوقت است که اگر مثلا در کشور 10 هزارر حلقه تربیتی تشکیل شده است. خروجی طرح صالحین در دراز مدت دیده خواهد شد اما به عنوان مثال دقت کنید که اگر در یک مسجد محله شما مثل مساجد اهواز هر شب 200 برادر و 200 خواهر مشتاقانه و خود جوش در نماز جماعت شرکت کنند آیا این دستاورد. دستاوردی بی نظیر و بی بدیل نخواهد بود؟

دوباره در این مطلب تأمل کنید که جنگ نرم در وهله نخست رویکرد فرهنگی دارد پس تک و پاتک این رویارویی نیز باید فرهنگی صورت بپذیرد و بر این اساس حال که دشمنان این مرز و بوم جوانان ما را هدف قرار داده اند که از اسلام و انقلاب جدا شوند، غیر مکتبی فکر کنند، مادی زندگی کنند و ایمانشان متزلزل گردد. ما باید در نقطه مقابل آتها را با مکتب اهل بیت(ع)، معنویات، ارزش ها و انقلاب آشنا شویم به همان روش دشمن، چرا که در روایات می خوانیم: ( ردوالحجر من حیث جاء)
یعنی از همان نقطه ای که سنگ می خورید یا به همان شکلی که ضربه می خورید ضربه بزنید.

همچنین ما باید در این جبهه لباس سربازی را بپوشیم، چفیه بر دوش بیندازیم و دغدغه کارفرهنگی پیدا کنیم، آنوقت اگر مربی گروه هم نشدیم لااقل می توانیم مدام سراغ این و آن برویم و افراد دلسوز انقلاب را پیدا کنیم و مربی گری گروه را به آنان بسپاریم چای که می توانیم به اعضای حلقه های تربیتی در مسجد بدهیم، جزواتشان را که می توانیم تکثیر کنیم، پی گیر مکان تشکیل جلسه که می توانیم باشیم و یا در دعوت اعضاء عضویت در حلقه های تربیتی که می توانیم ایفاء نقش نماییم مهم این است که در این جبهه کاری کرده باشیم حال چه تفاوت دارد که امداد گریم، تک تیراندازیم یا بیسیم چی.
در پایان این جمله ارزشمند معمار انقلاب کبیر حضرت امام خمینی(ره) را حسن ختام این گفتار قرار می دهم که فرموده اند:

آنقدر که انسان تربیت شده مفید است برای جوامع، هیچ ملائکه و هیچ موجودی نیست)


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: گروه صالحین, گروه صالحین شوشتر, مطالبی در مورد گروه صالحین, مطالب در مورد شجره طیبه ی صالحین, شجره طیبه ی صالحین شوشتر, گروه صالحین پایگاه امام علی, شوشتر, ,

   نوشته شده در دو شنبه 16 آبان 1390  توسط ایمان پورباقری 



آخرين مطالب



مقام معظم رهبري

 
 
 
 
 
نويسندگان